Internet og hvad du skal vide når du går online

Du er garanteret vant til at bo hjemme hos dine forældre, hvor du aldrig har tænkt over, hvad internet koster, og hvor det kommer fra. Nu bor du ikke længere hos dine forældre, og pludselig er der ikke mere internet.

Når du flytter i en ny lejebolig, skal du nemlig selv stå for at få billigt internet. Er du ikke den største tekniker, behøver du dog ikke selv at opstille internettet. Internet kan være rigtigt dyrt. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du vælger billigt bredbånd eller fibernet, som netop gør det muligt at få billigt internet.

Når du først har set priserne på internet, vil du uden tvivl blive taknemmelig over dine forældres gode internet! Du kan finde billigt internet her på denne side. Der er mange at vælge imellem, så tænk dig godt om, før du vælger – det er en fordel for dig at få billigt internet.

Få antivirus på din Computer

Når man kobler sin computer på internettet, bliver det rigtig vigtigt at man får installeret en godt antivirus program. Det skyldes at man bliver udsat for alle mulige virusser og malware, når man surfer rundt på nettet og henter filer, samt mails.

Derfor anbefaler vi altid at få en godt antivirusprogram på din computer.

Der findes både gratis løsninger og betalte. Vi benytter os selv at gratis udgaven af AVG – Som fungere fint for os.

Opdater din PC.

Det er også vigtig at du holder din pc opdateret og derved sikrer at der er ikke er sårbarheder i dine programmer. Det sker fx ofte at der er opdateringer til Windows og nogle gange gør det fordi at de har opdaget en sårbarhed i deres program og dette sker fra tid til anden på alt software.

Så sørg altid for at have din PC opdateret – Især når du begynder at komme på nettet, for det er her at udbudne gæster kan få adgang til din Computer.

Gør brug af VPN

Vil du gøre gøre din færden mere sikker på internettet, kan du overveje at investere i en VPN, som kan være med til at sikre dig, når går online på nettet. en VPN (Virtual Private Network) er en teknologi, der tillader en enhed at oprette en sikker og krypteret forbindelse til en anden enhed over en offentlig eller usikker netværksforbindelse. Dette giver brugeren privatliv og sikkerhed på internettet ved at skjule deres IP-adresse og kryptere deres online aktiviteter.

Vi har samlet 10 råd som du kan gøre brug af for sikre dig bedre når du internet til din pc:

  1. Installer en pålidelig antivirus-software.
  2. Hold dit styresystem og software opdateret.
  3. Brug stærke adgangskoder og two-factor authentication.
  4. Vær opmærksom på phishing-forsøg og undgå mistænkelige links.
  5. Brug en sikker browser-forbindelse (HTTPS).
  6. Undgå offentlige Wi-Fi-netværk uden en VPN.
  7. Undgå at downloade piratkopieret software eller filer.
  8. Sørg for at have en backup af dine data.
  9. Vær forsigtig med, hvilken information du deler online.
  10. Brug en sikker firewall-konfiguration.

Vi håber du kan bruge artiklen, til når du flytter hjemmefra og skal have internet og selv stå for at sikre din forbindelse og computer.